Közgyűlés 2017 április 12-én

Seres András, 2017. ápr. 3. 14:07
Tisztelt Kollégák,

Ezúton szeretném meghirdetni a Magánszemorvosok Közhasznú Egyesületének közgyűlését, a hivatalos meghívót csatolva találjátok. 

A közgyűlés összehívására azért van szükség, mert a tavaly nyáron általunk elfogadott új alapszabályt az illetékes hatóság nem fogadta el (nem látják bizonyítottnak a közhasznúságot).

Maga a közgyűlés a Budapest Retina Estek következő rendezvénye előtt (határozatképtelenség esetén utána !!!) kerül megrendezésre. Amennyiben a Budapest Retina Estek rendezvényén is részt szeretnétek venni, arra regisztrálni szükséges)

Mivel az új alapszabály megalkotása mindenképpen szükséges (törvényi előírás, határideje március 15 volt), és a közhasznúság elutasítása miatt a tavaly nyári alapszabályunkat nem tekintik érvényesnek, muszáj  újra közgyűlési határozatot hoznunk az új, módosított alapszabályról.

A változás lényege, hogy kikerül a névből a "közhasznú" szócska (helyette "közösségének...", hogy a rövidítés megmaradjon), továbbá kikerül a tavaly július 2-án elfogadott alapszabályból minden közhasznúságra utaló mondat. A tavaly elfogadott alapszabály minden más eleme változatlan marad.

Ügyvédünk tanácsára a tavalyi közgyűlés fontosabb kérdéseiről (székhelyváltozás, vezető tisztségviselők, tagdíj mértéke) "megerősítő" szavazást tartunk.

Új elem még - ha tagság elfogadja- hogy a Budapest Retina Estek rendezvénysorozatát a jövőben a MASZKE és a Budapest Retina Intézet közösen szervezné, ennek számos előnye (pénzügyi is) lenne az egyesület számára.

A határozati javaslatokat és az alapszabály javasolt szövegét minden tagunknak emailban elküldtük.

Seres András
Elnök
Ċ
Seres András,
2017. ápr. 3. 14:07
Comments